Child pages
  • March 2018 Samvera Partner Meeting Agenda
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Date and Time

Thursday, March 29 9:00 AM - Friday, March 30 5:00 PM

Map, lodging, and transportation

Location

SSRC Classroom (Room 121A)
Cecil H. Green Library Bing Wing
Stanford University
557 Escondido Mall
Stanford, CA 94305

Green Library Access Details

Remote Connection

Join from PC, Mac, Linux, iOS or Android: https://stanford.zoom.us/j/243538521

Or iPhone one-tap (US Toll): +18333021536,,243538521# or +16507249799,,243538521#

Or Telephone:
Dial: +1 650 724 9799 (US, Canada, Caribbean Toll) or +1 833 302 1536 (US, Canada, Caribbean Toll Free)

Meeting ID: 243 538 521
International numbers available: https://stanford.zoom.us/zoomconference?m=oyt-qhPNXM152-LyjZnHctA27cZsGzJj


Table of Contents

Meeting Notes

https://docs.google.com/document/d/1v7eEmAUTnW7Kj8NU7JZTmk3OY6_rqzVkjG_WUbxGFs4/edit#

Meeting Recordings

Day 1: https://stanford.zoom.us/recording/share/UMiyv6KC5oQd7kikP1WcDeDeibo9ujlo46ZcntTw1HuwIumekTziMw

Day 2: https://stanford.zoom.us/recording/share/rSkmhT7SElQf5Vk-Jl4tYk_RIP49eBGYOxMP3jUPsyCwIumekTziMw 

WORKING Agenda


Day 1: Thursday March 29th, 2018. 9am - 5pm


TimeAgenda TopicPresentersNotes

9:00am - 9:30am

30 mins

Housekeeping


  • Welcome
  • Logistics
  • Agenda Review
  • Agenda Amendments


9:30am - 10:15am

45 mins

Components Maintenance Working Group Update


Break 10:15am - 10:30am

10:30am - 11:00am

30 mins


Core Components Maintenance Working Group Update[see above][see above]

11:00am - 11:30am

30 mins

Samvera Governance Working Group: Roadmap Council

------ RECORDING ENDED HERE. -------

Lunch 11:30am - 1:00pm

1:00pm - 2:30pm

90 mins

Resourcing and PlanningVarious Presenters
  • Discussion
    • Are there upcoming sprints that you'll be able to provide developer support for?
    • Do any of these things depend on each other?
    • Are there dependencies or priorities not addressed here?


Break 2:30pm - 2:45pm

2:45pm - 3:45pm

60 mins


Resourcing and Planning[see above]

[see above]

Much of the intention around the "Using Hyrax" agenda item ended up being had during the resourcing and planning discussion. We added the "Using Hyrax" agenda item to the parking lot.

Break 3:50pm - 4:05pm

4:05pm - 4:20pm

15 mins


2018 Virtual Samvera Connect
  • Should we have another one?
  • How will we pull it together?
4:20pm - 4:30pmHyrax Developers Working Group
  • When do we want developer resources to be identified?

4:30pm - 5:00pm

30 mins

Housekeeping
  • Review of Parking Lot
  • Review of Day 2 Agenda
  • Agenda Amendments



Day 2: Friday March 30th, 2018. 9am - 5pm


TimeAgenda TopicPresentersNotes

9:00am - 9:15am

15 mins

Housekeeping

9:15am - 9:30am

15 mins


Sunsetting Partners

Annual Report

Marketing Working Group

9:30am - 10:00am

30 mins

What is needed for management and maintenance of solution bundles?


Break 10:00am - 10:15am

10:15am - 11:30am

75 mins

Samvera Governance Recommendation Review


Lunch 11:30pm - 1pm

1:00pm - 2:15pm

75 mins

Samvera Governance: Contribution Model Working Group
  • Information collection
    • Review of what has happened in the past (Steering's thoughts, SGWG thoughts)
    • How does that impact the working group
    • What do we know now about what we are trying to raise funds for
  • Forming a working group
    • Goals of the group;
    • In scope work;
    • Out of scope work

Break 2:15pm - 2:30pm

2:30pm - 3:00pm

30 mins


Samvera Governance: Steering's Responsibilities

3:00pm - 3:15pm

15 mins


Hiring Centralized Staff

3:15pm - 3:30pm

15 mins

More effective calls for resource participation


  • What is the lower limit for groups

  • Is there an upper limit for the groups

  • Thinking about things beyond development

  • Are we stretching the community?

Break 3:30pm - 3:45pm

3:45pm - 4:15pm

30 mins

Third-party dependencies in the Samvera stack
  • Blacklight and similar things and their relationship to Samvera;

  • How do we do maintenance when project is outside of Samvera community;

  • Moving from project oriented development to regular product maintenance

4:15pm - 4:30pmHousekeeping
  • Review of Parking Lot
  • Review of Decision Log
  • Review of Action Items
  • Wrap-up

Suggested Topics 

  • Samvera Governance Working Group Update
  • 2018 Fund raising.  This may bleed into resourcing and planning.
    • Steering will be working with DuraSpace to coordinate a fund-raising drive beginning almost immediately after the meeting.  We need to present a clear message around the need for funds - not just for possible staff but also for other resourcing and initiatives.  It is anticipated that we will be asking contributors for a three-year funding commitment (where possible) in order that we can guarantee some stability for any staff appointed.  Steering are willing to manage the fundraising but will welcome help from any individuals who would like to become involved.  A funding group will need to be pretty nimble to get things underway quickly.
  • 2017 Annual Report
  • 2018 Virtual Samvera meeting
  • Sunsetting Partners (Steering Group are minded to unilaterally remove one or two Partners from our list due to long-term inactivity - technically this requires a majority vote of all other Partners)
  • Resourcing and Planning
  • Update from Component Maintenance WG; maybe updates from all WGs?
  • Maybe during Resourcing and Planning–can we discuss who is adopting Hyrax and who decided not to? Also, can we talk about which Partners have developer resources they could contribute for the next year?
  • Updating the technical pages of the wiki
    • The pages look to be woefully out of date and I wonder if the Partners might commission a small Working Group to deal with that – ahead of it becoming one of the responsibilities of a technical manager (as and when)?

  • Samvera Marketing Working Group

Participants

Participants must include their names below to ensure expedient access to Green Library.

  1. Nabeela Jaffer, Michigan
  2. John Weise, Michigan
  3. Linda Newman, Cincinnati
  4. Carolyn Caizzi, Northwestern
  5. Karen Cariani, WGBH
  6. Dave Hicking, Yale
  7. Dan Coughlin, Penn State
  8. Jon Dunn, Indiana
  9. Mike Giarlo, Stanford
  10. Esmé Cowles, Princeton
  11. Jeremy Friesen, Notre Dame
  12. Richard Green, Hull
  13. Robin Ruggaber, Virginia
  14. Margaret Mellinger, Oregon State
  15. Simeon Warner, Cornell
  16. Tom Cramer, Stanford
  17. Ryan Steans, Northwestern/ Avalon
  18. Rosalyn Metz, Emory University (Chair)
  19. Neil Jefferies, Oxford
  20. Ben Armintor, Columbia
  21. Stefano Cossu, AIC
  22. Trey Pendragon, Princeton
  23. Declan Fleming, UCSD
  24. Jessica Hilt, UCSD
  25. steve van tuyl, Oregon State (call-in)
  26. Hannah Frost, Stanford
  27. John Ajao, UCSB
  28. Mark Bussey, Data Curation Experts
  29. Bess Sadler, Data Curation Experts
  30. Andrew Woods, DuraSpace
  31. Tom Johnson, Data Curation Experts
  32. Franny Gaede, University of Oregon (call-in)
  33. Alicia Morris, Tufts University (call-in)
  34. Andrew Rouner, WUSTL (call-in; 9-11:30)
  35. Please add your name if you intend to be there



  • No labels