Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Added link to LoC briefing

...

Start time

Day 1

Duration

8:30

Continental breakfast - provided (30min)

0:30

9:00

Workshop and project intro, logistics (Dean Krafft/Tom Cramer) - Slides from intro

0:15

9:15

Use cases overview (Simeon Warner/Tom Cramer)

0:30

9:45

Ontology Overview (Jon Corson-Rikert/Phil Schreur)

0:30

10:15

Coffee break (30min)

0:30

10:45

Demos and discussion – Use Case 1: Bibliographic & Curation Data (Lynette Rayle/Naomi Dushay/Rob Sanderson)

1:15

12:00

Lunch - provided (1h)

1:00

13:00

Short talks on their Linked Data Projects from OCLC (Richard Wallis), Library of Congress (Nate Trail), and Bibliotheque nationale de France (Sebastien Peyrard) (10min presentation+10min discussion each)

1:00

14:00

Demos and discussion – Use Case 2: Bibliographic & Person Data (Rebecca Younes/Steven Folsom/Darren Weber/Jon Corson-Rikert/Phil Schreur)

1:15

15:15

Coffee break (30min)

0:30

15:45

Brainstorming on linked data services (things to things), entity resolution (strings to things), ontology approaches, and community building (15min*4 + 15min for reports) (Jon Corson-Rikert coordinating)

1:15

17:00

End of day 1 (17:00)

-

 

17:30

Reception in Bender Room (Green Library, 5th Floor)

1:30

19:00

 

 

 

 

Dinner on your own (see attached list of restaurants near the Cardinal Hotel)

 

 

Start time

Day 2

Duration

8:30

Continental breakfast - provided (30min)

0:30

9:00

Lightning talks 1 (3min each) (Tom Cramer facilitates)

0:30

9:30

Demo and discussion – Use Case 5: Leveraging Usage Data (Paul Deschner)

0:45

10:15

Coffee break (30min)

0:30

10:45

Brainstorming on use cases broken down by major topics: usage data, curation, services on linked data, new uses (15min*4 + 15min for reports) (Dean Krafft coordinating)

1:15

12:00

Lunch – provided (1h)

1:00

13:00

Lightning talks 2 (3min each) (Dean Krafft facilitates)

0:30

13:30

Demo and discussion – Use Case 4: Leveraging the Deeper Graph (Paolo Ciccarese/Steven Folsom)

1:00

14:30

Coffee break (30min)

0:30

15:00

Agenda building discussion for implementation of Linked Data in libraries. Questions/topics to be contributed and then prioritized (Tom Cramer/Simeon Warner coordinating)

Add questions and ideas on Google Moderator

2:00

17:00

End of day 2 (17:00)

-